Opplevelser

Flatanger er en kystkommune med en skjærgård full av fjorder, viker, øyer og holmer. Atlanterhavet med sine rike fiskebanker ligger like utenfor. I tillegg kan vi nevne at det er svært mange havørn i området. Med opptil 265 cm vingespenn og en vekt på nesten 7 kg, er havørna Norges største ørneart. Naturen er derfor er en severdighet i seg selv.

Flatanger tilbyr fysiske utfordringer for alle interesserte. Fjellklatring er blitt svært populært og noen av verdens vanskeligste boltede løyper finnes i Flatanger.

Zanzibar Inn har samarbeid med et firma som har spesialisert seg på friske aktiviteter og utfordringer. Nevner kort havrafting, fjellklatring, fridykking og snorkling. Ta direkte kontakt med Folla Aktiv v/Tore Kristian Aune  (+4799022494), eller sjekk ut nettsiden www.folla-aktiv.no. Vi formidler kontakt om ønskelig.

 

Utvorda festning ligger strategisk til i utløpet av Namsenfjorden og har god utsikt utover havstykket Folla. Fortet, som ble bygget av okkupasjonsmakten i 1940 – 1945, har en historisk verdi og er gratis tilgjengelig via en flytebrygge like ved Utvorda havn. Du finner fortet en halv times båttur fra Zanzibar Inn.

 

Villa fyr ble bygd i 1838 og er Europas eldste bevarte kullblussdrevne fyr. Fyret ligger på øya Villa ute i havgapet, ca 20 min. båttur fra Zanzibar Inn.

 

Namsos, 70 km fra Zanzibar Inn, er et viktig handels-senter i Midt-Norge og tilbyr de besøkende muligheter for opplevelser innen kultur – og natur/friluftsliv. Bryggene er vert et besøk med restauranter og butikker i skjønn forening. I sentrum finner du også Fylkesgalleriet i Nord-Trøndelag, lokalisert i det innholdsrike Kulturhuset. I galleriet kan du se norsk og internasjonal kunst. Namsos ligger ved utløpet til lakseelva Namsen. Innenfor en radius på 1 times kjøring når man hele 10 ulike lakseelver.

Norsk Sagbruksmuseum er norges eneste dampsagmuseum finner du i Namsos, Spillum Dampsag og Høvleri. Den første dampsaga i Norgeble bygd heri 1853. Et levende museum hvor alle maskiner er i drift. Med sine rike sagbrukstradisjoner er Namsos «trelastbyen» i Norge.

Namdalsmuseet er et distriktsmuseum for hele Namdalen, som tar for seg feltene fjell, skog, elv, bygd og by. Utstillingen omfatter i dag over 7500 gjenstander i 14 hus. Museet er mest kjent for Namdals-fembøringen. Båten er 44 fot lang, og én av de fem bevarte båter av dette slaget i hele verden.

Oasen er Europas største svømmeanlegg bygd i fjell. Tilrettelagt for funksjonshemmede. 28 grader i vannet, og oppholdsvær hele året!

 

Steinkjer, 90 km fra Zanzibar Inn, har et av landets største shoppingsentre.

Trondheim, trønderhovedstaden, 220 km fra Lauvsnes, er landets 3. største by og har landets desidert beste fotballag, Rosenborg Ballklubb. Zanzibar Inn viser alle Rosenborgs kamper på storskjerm.